jídlo
Jídlem ke zdraví nebo k trvalé invaliditě?
Datum publikování: 7.6.2021, autor článku: Mgr. Lenka Musilová
Snídáte-li rádi křupavé müsli nebo jiné cereálie, ale už někdy v 9 hodin vám kručí v břiše, přestože by dle toho fešáka z televize měly zasytit na celé dopoledne, stali jste se s velkou pravděpodobností obětí potravinářského průmyslu. Jak už totiž název tohoto odvětví napovídá, jedná se o průmysl. A průmysl má za úkol… více
Ovládnuti vlastním tukem
Datum publikování: 12.5.2021, autor článku: Mgr. Martina Šimanová
Zdá se mi, že ve vyspělé civilizaci se tuk stal velmi nepochopeným orgánem. Mezi širokou veřejností je odsuzován pro podezření ze své zákeřnosti. Přitom v našem těle hraje nezastupitelnou roli. Co všechno je v našem těle z tuku a k čemu nám tedy slouží? Tuk nás chrání i na buněčné úrovni Každá lidská buňka… více
O Otesánkovi
Datum publikování: 4.5.2021, autor článku: Mgr. Martina Šimanová
Pohádku o Otesánkovi všichni dobře známe. Fráze: "Jed jsem, sněd jsem." byla skvělá pomůcka pro trénování paměti malých i velkých. Avšak zamysleli jste se někdy nad tím, jak to bylo možné? Jak se podařilo Otesánkovi sníst tolik potravy a při tom stále trpěl pocitem hladu? Na to se podíváme v dnešním článku Lékovědy. Přestože… více